Rakentaminen ja asuminen

Digitaalinen viestintä rakentamisen ja asumisen apuna

Työturvallisuutta ja aikatauluja

Rakennustyömailla tapahtuu jatkuvasti paljon: vaihtelevia työvaiheita, isoja työkoneita, kemikaaleja, tulityötä. Siksi onkin tärkeää, että työturvallisuusasiat ja aikataulut ovat selkeitä ja saavutettavia. Erilaiset teknologiset ratkaisut ovat saavuttaneet myös työmaat ja helpottaneet niillä toimimista monin tavoin. Yksi näistä ratkaisuista ovat infonäytöt. iDiD-infonäytöt ovatkin osana usean rakentajan, kuten Firan ja Peabin, rakennusprojekteja ympäri Suomea.
 

Selkeitä suunnitelmia, ajantasaisia aikatauluja

Työmaatoimistojen ja taukotilojen näytöt tarjoavat helposti päivitettävän tavan viestiä koko työmaatiimille. Näyttöjen ajastetut sisällöt tavoittavat työntekijät silloin, kun pitää eikä ongelmaksi muodostu edes jatkuvan internet-yhteyden puute. Näytöt täydentävät ja osittain jopa korvaavat aiemman paperiasiakirjojen tarpeen esimerkiksi suunnitelmien suhteen, pitävät näkyvästi kirjaa tapaturmattomista päivistä ja tarjoavat taukohetkiin uutisotsikoita ja säätiedotteita.

Case Peab Oy - Työturvallisuutta näytöllä

Työturvallisuutta näytöllä

Työturvallisuus on etenkin rakennusalalla erittäin tärkeä tekijä, minkä vuoksi työturvallisuuskoulutusta annetaan säännöllisesti. Peab on yksi rakennusalan toimijoista, joilla on oma rasti Espoon Ämmässuon turvapuistossa. Turvapuisto on työturvallisuuden koulutusrata, jolla henkilöstöä koulutetaan työturvallisuusaiheista lavastettujen tapaturmatilanteiden ja ympäristörastien avulla. Syksyllä 2017 avattiin toinen turvapuisto Kuopiossa. Vaihtelevista työskentelyolosuhteista, isojen koneiden kanssa työskentelystä ja erilaisten kemikaalien käsittelystä johtuen rakennusalaa pidetään yleisesti tapaturma-alttiina, minkä vuoksi työturvallisuuskoulutus on alalla erityisen tärkeässä asemassa. Puistossa käy vuosittain jopa 7000 rakennusalan ammattilaista ja opiskelijaa ja erilaisten koulutusten ja varotoimien ansiosta rakentamisen tuvallisuus onkin lisääntynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä.

Kuinka taata riittävästi tietoa kiinnostavalla tavalla?

Peab täydensi omaa rastiaan kosketusominaisuudella varustetulla iDiDnäytöllä, jolta voidaan näyttää erilaisia työturvallisuuteen liittyviä aiheita ja videoita.

Case - Tampereen kaupunki - Tampereen raitiotieallianssi

Rakennusvaiheen viestintää

Ratikan rakentaminen Tampereelle on kaupungin näkyvin ja puhuttavin projekti. Raitiotie rakennetaan kaupunkilaisten arkea sujuvoittamaan ja samalla mahdollistamaan kaupungin kasvua ja kehitystä. Tarkoituksena on myös houkutella uusia käyttäjiä ja matkailijoita turvallisella, luotettavalla ja helppokäyttöisellä jokaiselle sopivalla järjestelmällä. Yhteensä 23 kilometrin pituisen raitiolinjan rakentaminen on kuitenkin mittava urakka, joka herättää uteliaisuutta syystäkin.

Osana rakentamisen tarinaa

Työmaan läheisyyteen sijoitetut näyttötaulut Hämeenpuistossa, Sampolan edessä ja Laulunsillalla auttavat vastaamaan uteliaisuuteen. Pyloneilta voi ohikulkiessa tarkastella ratikkakarttaa, reitin varrella olevia palveluita ja seurata ratikan rakentamisen tarinaa. Käyttäjien omat tarinat tuodaan näytölle Instagram-integraation ja ratikkaprojektin oman hashtagin avulla.

Laita meidät töihin, tilaa ilmainen alkukartoitus!

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!