Kramer VIA esitys- ja ryhmätyöratkaisu

Kramerin VIA

Tuoteperhe tarjoaa langattoman, alustariippumattoman, esittämisen miltä tahansa laitteelta. Ratkaisussa voidaan esittää Windows, macOS, iOS, Android, Chrome tai Linux käyttöjärjestelmää käyttävistä laitteista.

Tiloissamme on kattava Showroom – tule tutustumaan tarjontaamme.

Esittämisessä hyödynnetään käyttöjärjestelmästä riippuen seuraavia tapoja:
• Windows 10
• Windows 8.1
• macOS
• iOS
• Android
• Chrome
• Linux

VIA-App tai optiona VIAcast, joka käyttää Miracast point to point yhteyttä VIA-App
VIA-App tai AirPlay, myös samanaikaisesti
VIA-App tai AirPlay

VIA-App tai VIAcast VIA-App Chrome selaimessa VIA-App Chrome selaimessa

Windows ja macOS tietokoneissa VIA-App voidaan joko asentaa pysyvästi tietokoneeseen tai vaihtoehtoisesti ladata VIA laitteen web-sivulta selaimen yli ja ajaa ilman asennusta tilanteissa, joissa ei haluta tai sallita VIA Appin asentamista.

Optiona saatavalla VIA PAD’illä (USB-liitäntä tietokoneeseen) voidaan myös muodostaa VIA-App yhteys ilman asennusta. VIA PAD’iltä ajettava VIA App konfiguroi esittävän tietokoneen WLAN yhteyden siten, että yhteys syntyy halutun verkon yli VIA laitteeseen tietokoneen oman WLAN adapterin avulla. Konfiguraatio luodaan helposti VIA laitteen web-käyttöliittymässä, jonka jälkeen VIA PAD paritetaan ao. VIA laitteeseen kytkemällä se VIAn USB-liittimeen, jolloin asetukset kirjoitetaan VIA PAD’iin siirrettävään VIA Appiin. VIA PAD näkyy esittävälle tietokoneelle USB-muistina.

VIAcast (Miracast) ja AirPlay eivät edellytä minkäänlaista asentamista, koska niiden tuki on integroitu ao. käyttöjärjestelmiin.

Liittimet

VIA GO, Connect PRO ja Connect PLUS laitteet kytketään näyttöön joko HDMI- tai miniDisplayPort kaapelilla. Vain toinen lähtö saa olla käytössä. Ääni saadaan ulos joko HDMI-, miniDisplayPort tai 3.5mm analogiliittimestä.

VIA Campus ja Campus PLUS voidaan kytkeä joko yhteen tai kahteen näyttöön HDMI- ja DVI-liittimillä. Ääni saadaan ulos joko HDMI- tai 3.5mm analogiliittimestä.

PLUS-malleissa on myös HDMI-tulo, jonka kuvaa voidaan esittää koko- tai jaetulla ruudulla.

Laitteet kytketään dataverkkoon käyttäen Ethernet-liitintä. VIA GO sisältää myös integroidun WLAN- adapterin, jolla voidaan haluttaessa kytkeytyä samanaikaisesti WLAN verkkoon Ethernet liitännän lisäksi. Näin voidaan kytkeytyä tarvittaessa kahteen eri verkkoon, esim. talon verkkoon ja vierasverkkoon.

Laitteissa on useita USB-liittimiä, joihin voidaan kytkeä esim. kosketusnäyttö, näppäimistö, hiiri sekä web-kamera/USB-mikrofoni, mikäli ko. malli tukee videoneuvottelua.

Turvallisuus

Jokaisella VIA laitteella tulee olla yksilöllinen IP-osoite tai DNS-nimi, mikäli verkon reititin tukee DNS- nimiä ja on konfiguroitu. Esittäjä kytkeytyy IP-osoitteeseen tai DNS-nimeen, jonka jälkeen VIA laite esittää näytöllä vaihtuvan turvakoodin, joka tulee syöttää, jotta yhteys VIA laitteeseen aukeaa. Vaihtuvan turvakoodin takia huoneen ulkopuolella oleva ei pysty kirjautumaan laitteeseen. VIA PAD’iä käytettäessä turvakoodi voidaan vaatia tai sitten asetuksissa ohittaa. VIA laitteen saa myös ns. salasanalla suojattuun Administrator tilaan, jolloin kirjautunut pääkäyttäjä hyväksyy jokaisen esittämään pyrkivän yhteyden. Kirjautumisen aikana verkkoliikenne on salattu 1024 bit avaimella ja sen jälkeen 4096 bit avaimella, joka on erittäin vaikea murtaa.

Ominaisuuksia

VIA laitteeseen voi verkon kapasiteetista riippuen kirjautua samanaikaisesti max. 254 laitetta. Näytölle saadaan VIA mallista riippuen 2 (GO), 4, (Connect PRO ja PLUS) tai 6 + 6 (Campus ja Campus PLUS kahdella näytöllä) esittävän laitteen kuvaa.
VIA GO:ta lukuunottamatta laitteissa löytyy erilaisia työkaluja, piirtotaulu, tiedostojen jakaminen kaikkien kirjautuneiden kesken, chat, esittävän laitteen etähallinta toisesta laitteesta tai vaikkapa VIAn kosketusnäytöltä jne. Kaikissa malleissa on videon streamausominaisuus tietokoneesta tai mobiililaitteesta tai YouTubesta. Kaikki mallit tukevat Extended Desktop tilaa ja toiminta riippuu siitä, tukeeko esittävä laite virtuaalista näyttölaitetta, jollaisen VIA näkyy esittävälle laitteelle.
Windows 10 Enterprise pohjaiset VIA Campus ja Campus PLUS tukevat kaikken Windows yhteensopivien ohjelmien asennusta ja käyttöä – esimerkkiä vaikkapa erilaiset videoneuvotteluohjelmistot tai Office sovellukset.

VIA Connect PLUS tukee ZOOM ja BlueJeans videoneuvottelua, kun laitteeseen kytketään USB-web kamera/mikrofoni. Videoneuvottelun tilin tiedot syötetään laitteeseen, jonka jälkeen toiminto on käytettävissä.

VIA laitteiden näytöllä voidaan ajaa optiona esim. mainoksia, kun esitys ei ole käynnissä. Mainokset keskeytyvät automaattisesti, kun laitteeseen kirjautuu ja jatkuvat, kun viimeinen käyttäjä on kirjautunut ulos. Näytölle saa myös kokoustilan varauskalenterin muistutuksineen – MS Exchange, MS Office 365 ja Google Calendar ovat tuettuina.

Optiona saatavalla VIA Site Management serverillä voidaan hallita, monitoroida ja päivittää suuria laitemääriä keskitetysti. Esim. päivitykset tai taustakuvien vaihdot jne. voidaan kätevästi ajastaa tapahtuvaksi yöaikaan. VSM:llä VIA laitteet voidaan jakaa ryhmiin/alaryhmiin ja puuhierarkiaan voidaan kohdistaa toimenpiteitä mihin tahansa kohtaan.